Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-08@21:47:06 GMT

حضور ۴ هزار ساله انسان در ارتفاعات ماسوله

تاریخ انتشار: ۱۱ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۲۷۶۳۲۱

حضور ۴ هزار ساله انسان در ارتفاعات ماسوله

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط‌عمومی پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری، محمد سنایی مدیر پایگاه پژوهشی میراث‌فرهنگی ماسوله گفت: در این بررسی که با حضور باستان‌شناسانی از موزه ملی ایران، پایگاه ملی پژوهشی میراث‌فرهنگی ماسوله و اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان گیلان انجام شده، شواهد جدیدی از فرهنگ‌های اواخر پیش از تاریخی، تاریخی و دوره‌های اسلامی در ارتفاعات کوهستانی بالای ۲۵۰۰ متری ماسوله کشف شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: طبق نظر باستان‌شناسان یافته‌های جدید نشان می‌دهد که انسان حداقل از اواخر دوره مفرغ از این مناطق مرتفع به طور فصلی استفاده می‌کرده و شواهد دوره‌های آهن یک و آهن سه، دوره اشکانی، آل بویه، سلجوقی و ایلخانی نیز حاکی از تداوم این الگوی سکونتی در ۴ هزار سال گذشته را دارد.

مدیر پایگاه پژوهشی میراث‌فرهنگی ماسوله اظهار کرد: انجام یک برنامه بررسی فشرده و گسترده باستان‌شناسی در حریم منظری ماسوله می‌تواند در تکمیل و تقویت پرونده ثبت جهانی ماسوله بسیار مؤثر باشد.

در ادامه ولی جهانی معاون اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گیلان تصریح کرد: این یافته‌های جدید می‌تواند ما را در تکمیل اطلس باستان‌شناسی غرب گیلان خصوصاً در مناطق مرتفع البرز یاری کند و کشف آثار سکونت در چنین ارتفاعات بالایی جنبه جدیدی از انطباق جوامع انسانی در دوره‌های پیش از تاریخ، تاریخی و اسلامی در مناطق کوهستانی گیلان را به نمایش می‌گذارد.

فریدون بیگلری، سرپرست هیئت باستان‌شناسی نیز در این‌باره گفت: با توجه به مشاهدات تیم در این بررسی امکان‌سنجی و کشف چند دست تراش سنگی احتمال وجود آثار قدیمی‌تر در منطقه بسیار قوی است.

متخصص پارینه‌سنگی از موزه ملی ایران تصریح کرد: در صورت انجام بررسی پیمایشی و فشرده می‌توان انتظار داشت شواهد مطمئنی از حضور انسان‌های دوران پارینه‌سنگی نیز در منطقه یافت شود.

کد خبر 5318486 فاطیما کریمی

منبع: مهر

کلیدواژه: پژوهشگاه میراث فرهنگی موزه میراث روستایی گیلان باستان شناسی شهرداری تهران شورای شهر تهران کمیته امداد امام خمینی سازمان آتش نشانی سالمندی گردشگری واکسن کرونا وزارت آموزش و پرورش هفته دفاع مقدس علیرضا زاکانی اربعین حسینی اربعین 1400 جلال ملکی سازمان امداد و نجات هلال احمر میراث فرهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۷۶۳۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آثار کشف‌ شده در خیابان باباطاهر همدان مربوط به دوره ایلخانی است

معاون میراث‌فرهنگی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان همدان گفت: در پی عملیات اجرایی پیاده‌راه باباطاهر همدان و در سفال‌های تاریخی کشف شده در این منطقه، شواهدی از دوره اسلامی و ایلخانی قابل مشاهده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از همدان، حمیدرضا حیدری امروز _چهارشنبه نوزدهم اردیبهشت‌_ در جمع خبرنگاران اظهار کرد: حین حفاری در روز یکشنبه شانزدهم اردیبهشت‌، در عمق ۱.۵ متری در ابتدای خیابان باباطاهر که از سوی شهرداری به‌منظور آغاز عملیات عمرانی پیاده‌راه سازی آغاز شده بود، یک دیواره آجری از یک بنا کشف شد که به نظر باستان‌شناسان شواهدی از دوره اسلامی، و ایلخانی روی بعضی تکه‌های سفال‌های قابل رؤیت است.

وی با اشاره به توقف پروژه پیاده‌راه‌سازی باباطاهر همدان، افزود: مکاتبه لازم برای دریافت مجوز از پژوهشکده تهران برای کاوش در این منطقه انجام شد و منتظر دریافت مجوز هستیم.

کد خبر 751774

دیگر خبرها

  • پیرمرد ۷۰ ساله در ارتفاعات روستای گرمک نجات پیدا کرد
  • آغاز هفتمین دوره آموزشی توانمندسازی فعالان صنعت گردشگری
  • آثار کشف‌ شده در خیابان باباطاهر همدان مربوط به دوره ایلخانی است
  • جزییات سومین دوره آموزشی حلقه‌های میانی «حامیم» در دانشگاه علامه اعلام شد
  • سمنان میزبان جشنواره «تاسکا» شد
  • رونمایی استاندار گیلان از نقاشی اسلم دیلمی اثر استاد محمد زحمتکش
  • کشف جدید باستان‌شناسان: نگو حجر، بگو شجر!
  • بررسی محدوده، ارتفاعات و کاربری‌های شهر اصفهان در طرح جامع
  • رازگشایی از نماد‌های ۲۷۰۰ ساله ایران باستان (+عکس)
  • تعلیق و لغو مجوز فعالیت ۲ دفتر خدمات مسافرتی در گیلان