Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فارس - اردبیل؛ سیدمصطفی مرادخانی: پس از بیش از ۴ دهه چشم انتظاری اهالی بخش شاهرود ـ خلخال، تکمیل آسفالت راه شال - ماجولان - ماسوله در حوزه استحفاظی خلخال به پایان رسید و آرزوی مردم روستای ماجولان خلخال برآورده شد تا اکنون به تکمیل این جاده قدیمی امیدوارتر شوند.

بیش از ۴دهه از آغاز احداث جاده شال - ماجولان - ماسوله می‌گذرد، تا این‌که از ۳ سال گذشته با همت و تلاش اداره کل راه و شهرسازی استان و پیگیری‌های استانداری و همچنین امام جمعه اردبیل بالاخره آسفالت این جاده در حوزه استحفاظی شهرستان خلخال در روستای ماجولان به پایان رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«جاده ماجولان- ماسوله» نزدیک‌ترین مسیر به استان گیلان

فاصله شهرستان خلخال تا روستای ماجولان ۶۰ کیلومتر و جاده گردشگری شال - ماجولان - ماسوله  تنها با مسافت  ۹۰ و ۱۲۰ کیلومتر شهرستان خلخال را به ترتیب به ماسوله و رشت متصل می‌کند. 

در سالی که این جاده کلنگ‌زنی شد، جمعی از اهالی روستای ماجولان با همیاری یکدیگر، هیأتی را برای پیگیری مشکلات آن ایجاد کرده و پیگیری‌ها برای تکمیل آن را از همان زمان به صورت جدی انجام می‌دهند.

تعدادی از افراد پیگیر تکمیل این جاده، در روستاهای گندم‌آباد، جلال‌آباد و اندرق، کهل و کهل دشت معلم بودند و همچنین سایر اعضای هیأت پیگیری جاده شال - ماجولان - ماسوله اکنون به پیرمردانی ریش‌سپید تبدیل شده‌اند که هنور بعد از بازنشستگی پیگیر تکمیل و اتمام این جاده هستند.

فاصله روستای ماجولان و اندرق که آخرین روستای شهرستان خلخال در نزدیکی شهر ماسوله گیلان است، ۲۵ کیلومتر بوده که اکنون ۱۵ کیلومتر از این مسیر آسفالت شده و تنها ۱۵ کیلومتر از آن به‌صورت خاکی باقی‌مانده است.

لزوم آسفالت ادامه جاده ماجولان - ماسوله در حوزه استحفاظی گیلان

با حضور در میان اهالی روستای ماجولان ضمن شنیدن مشکلات و درد و دل آنان در حوزه راه، با کم و کیف ساخت این جاده آشنا شدیم؛

رضوانی از اعضای هیأت پیگیری جاده شال - ماجولان - ماسوله در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در خلخال ضمن قدردانی از زحمات آیت‌الله سیدحسن عاملی، نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اردبیل و اکبربهنام‌جو استاندار اردبیل، از پایان آسفالت این جاده در حوزه خلخال تا گردنه اندرق به سمت گیلان در حوزه شهرستان ماسوله خبر داد و گفت: در حوزه استحفاظی خلخال کار تمام شده ولی در حوزه گیلان علی‌رغم ساخت ابنیه و انجام زیرسازی، هنوز آسفالت انجام نشده است.

سلیمی از اهالی روستای ماجولان نیز بیان کرد: اکنون بعد از چندین دهه چشم انتظاری در حوزه خلخال تقریبا راه به اتمام رسیده کهادامه تکمیل آن به اقدامات حوزه گیلان نیاز دارد که در صورت عدم آسفالت این مسیر در حوزه گیلان عملا جاده هیچ استفاده‌ای نخواهد داشت.

تکمیل جاده ماجولان - ماسوله عامل «مهاجرت معکوس روستاییان»

در روزهای گذشته محبوب حیدری، مدیرکل راه و شهرسازی استان اردبیل ۳ بار به شهرستان خلخال سفر کرده و به اتفاق هیأتی از معاونین راه و شهرسازی استان و کارشناسان دیوان محاسبات از سراسر این جاده بازدید نمود و از همکاری با استان گیلان و مسؤولان اداره کل راه و شهرسازی گیلان در جهت تکمیل این جاده خبر داد.

وی با اشاره به این‌که این جاده راه بیش از ۳۰ روستای بخش شاهرود است، افزود: نزدیکی روستای ماجولان به ماسوله و قرار گرفتن این جاده در مسیر گردشگری از ماسوله تا خلخال و حضور گردشگران در تمام فصول در این مسیر موجب شده که اهالی روستاهای همجوار نسبت به آبادانی مناطق زندگی خود رغبت نشان داده و هم‌اکنون مهاجرت معکوس در حال انجام است.

مدیرکل راه و شهرسازی استان اردبیل گفت: جاده خلخال به پونل و جاده خلخال به اسالم، از راه‌های ارتباطی خلخال به استان گیلان بوده که هر کدام به ترتیب با مسافت ۱۹۰ و ۱۶۰ کیلومتر و جاده شال - ماجولان - ماسوله تنها با مسافت ۱۲۵ کیلومتر شهرستان خلخال را به استان گیلان متصل می‌کند که در نتیجه از اهمیت بیشتری برای اهالی برخوردار بوده و تلاش اداره کل و راه شهرسازی استان اردبیل نیز تکمیل این جاده و تسریع در ارتباط اهالی این شهرستان در سریع‌ترین زمان با مرکز کشور و استان گیلان است.

در گشت‌و‌گذار در داخل روستا که شهرک جدید ماجولان نام گرفته و ماجولان قدیمی پانصدمتر پایین‌تر دیگر خالی از سکنه شده است، شاهد حضور تور دوچرخه‌سواری کشوری زنجان به استان گیلان بودیم که دوچرخه‌سوارانی از استان‌های خراسان رضوی، بندرعباس، قم، کرمان، شیراز، تهران و سمنان با یکدیگر هم‌رکاب در جاده خلخال به ماسوله بودند.

اعضای این تور دوچرخه‌سواری نیز هدف از حضور در جاده شال - ماجولان - ماسوله را لذت بردن از طبیعت بکر و چشم‌نواز روستای تاریخی ماجولان و دیدن چشم‌اندازهای طبیعی در این مسیر و هوای سالم آن عنوان کردند.

در شهرک جدید ماجولان اکنون اهالی منتظر موافقت اداره کل منابع طبیعی استان و شهرستان برای احداث چند سیل‌بند در بالادست و پایین‌دست روستا هستند و به گفته آنان در هفته گذشته وقوع سیلاب در بالادست روستا خسارت فراوانی را به اهالی وارد کرده است.

در تابستان جمعیت روستا ۲ برابر می‌شود

فتح‌الله‌زاده از اهالی روستای ماجولان، نیاز اصلی این روستا را آب شرب عنوان کرد و گفت: در مسیر چشمه اصلی روستا به خاطر وقوع سیلاب و تخریب چشمه و زیرساخت‌های موجود، دسترسی روزانه به آب آشامیدنی کاهش یافته و تنها ۳ تا ۴ ساعت از شبانه‌‌روز آب در اختیار روستانشیان است.

مشکی از اهالی این روستا که بعد از بازنشستگی در خانه‌ای در روستا به همراه خانواده‌‌اش زندگی می‌کند، اظهار کرد: در تابستان حضور گردشگران در این روستا به بیشترین حد می‌رسد و جمعیت روستا ۲ برابر می‌شود.

«تکمیل خط لوله گاز» دیگر مطالبه مردم ماجولان

اهالی روستای ماجولان ضمن قدردانی از شرکت گاز خلخال به خاطر انجام شبکه‌گذاری داخل روستا، خواستار تکمیل خط لوله اصلی به روستا شدند و گفتند: خط لوله گاز در ۸ کیلومتری روستا مانده که با تکمیل این خط لوله و رسیدن به روستای ماجولان، آخرین روستاهای بخش شاهرود نیز صاحب گاز طبیعی خواهند شد.

آنان از سرمای زمستان پیش رو سخن گفته و افزودند: وضعیت معیشت در برف و بوران زمستان برای اهالی قابل تحمل نیست و مردم در انتظار رسیدن گاز طبیعی به روستا هستند.

سیدموسی کریم‌پور، رئیس شرکت گاز خلخال نیز در پاسخ به سوال اهالی و نگرانی مردم روستای ماجولان درباره سرمای فصل پاییز و زمستان پیش رو از تجهیز کارگاه پیمانکار طرح گازرسانی به روستاهای شاهرود تا ۱۵ روز آینده خبر داد و گفت: شبکه داخلی روستا کار شده  و در نهایت مسیر باقی‌مانده امسال کار خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری فارس، اتمام راه ماجولان ـ ماسوله در حوزه استان گیلان از یک سو و رفع برخی مشکلات روستاهای این مسیر در شهرستان خلخال از جمله آب و گاز باعث توسعه این منطقه گردشگری خواهد شد.

- انتهای پیام/۳۴۶۳/۸۳۱/

منبع: فارس

کلیدواژه: گیلان خلخال ماجولان ماسوله اردبیل راه و شهرسازی استان حوزه استحفاظی کل راه و شهرسازی استان گیلان تکمیل این جاده شهرستان خلخال اداره کل جاده شال خط لوله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۹۶۹۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماشین بنز لهجه کنی‌ها را تغییر داد! |ماجرای کدخدای پونک و ماشین‌هایش

همشهری آنلاین- سمیرا باباجانپور :اهالی روستای کن و بسیاری از روستاهای حاشیه‌ای تهران کمتر به شهر می‌آمدند. اغلب نیازهای روزمره را در روستا مهیا می‌کردند و در مواردی خاص و یا برای فروش میوه و محصولات باغی و دامی راهی شهر یا همان مرکز پایتخت می‌شدند. به همین دلیل، مهم‌ترین وسیله حمل‌ونقل همان چهارپا بوددر چنین دورانی، بنز سفیدرنگ حاج محمد یعقوبی که به حاج محمد بالونی معروف بود، باهیبت و شکوه خاصی وارد روستا شد.

قصه‌های خواندنی تهران را اینجا دنبال کنید

این یعنی راه رفت‌وآمد به شهر هموارترو راحت‌تر شده و جوان‌ترها بیشتر از روستا خارج می‌شدند. «علیرضا یعقوبی» نوه حاج محمد بالونی می‌گوید: «پدربزرگ هیچ‌وقت حاضر نشد ماشینش را بفروشد. البته قبل از این بنز مینی‌بوس به روستا آمده بود، اما بنز سفید آلمانی ماشین‌ خاصی بود که چشم اهالی به جمالش روشن شد. پدربزرگم جوان‌های زیادی را با همین بنز به شهر می‌برد. رفت‌وآمد اهالی به شهر باعث شد تا هم لهجه کنی‌ها تغییر کند و هم امکانات شهری بیشتر وارد روستا شود.»

قصه پونکی ها و نخستین ماشین های کدخدا

روستای پونک هم جزء نخستین روستاهایی بود که مردمانش ماشین‌دار شدند. مرحوم «محمد فدایی» کدخدای پونک با خرید یک جیب نخستین ماشین را به روستا آورد. «احترام فدایی» دختر کدخدا می‌گوید: «پدر علاقه زیادی به ماشین داشت. اول جیب خرید و بعد فولکس را به روستا آورد و بعد هم شورلت معروفش که عاشقش بود.

مرحوم محمد فدایی ، آخرین کدخدای پونک در کنار ماشین معروفش

آن روزها خرید ماشین هم هزینه زیادی داشت و هم گرفتن تصدیق رانندگی مشکل بود. در مسیر جاده روستای حصارک و طرشت اتوبوسی تردد می‌کرد که به «اتوبوس توکل» معروف بود. این اتوبوس اهالی این محدوده را به شهر می‌برد، اما دیربه‌دیر می‌آمد برای همین پدرم مردم را هر جا که می‌دید سوار می‌کرد. بعدها پدرم ۲ مینی‌بوس خرید و این مینی‌بوس‌ها مسافرهای روستاهای پونک را به باغ فیض، صادقیه، سه‌راه طرشت و بعد خیابان آزادی می‌بردند.»

دختر آخرین کدخدای محله پونک خاطره تلخی از ماشین‌های آن روزگار دارد. او می‌گوید: «حاج محمدحسن پونکی که پدر مادرم بود در خیابان آزادی با ماشین تصادف و فوت می‌کند. او نخستین پونکی بود که در حادثه رانندگی درگذشت.»

روایت‌هایی از نخستین شرکت‌های مسافربری | وقتی گاریخانه‌ها به گاراژ تبدیل شدند شوفرهایی که خواننده شدند + فیلم

کد خبر 849185 برچسب‌ها هویت شهری همشهری محله

دیگر خبرها

  • کودک‌ربایی از گیلان تا خلخال
  • مصائب روستای سوخته؛ این‌بار ماشین آتش‌نشانی آب داشت، اما نیرو نه!
  • کودک ربوده شده از گیلان در خلخال پیدا شد
  • به تماشای رقص آبشار و شکوفه‌های گیلاس بنشینید!
  • گشت و گذار در سرزمین انبه‌های ترش | یخچال کله قندی ۲۷۰ساله در حوالی پایتخت
  • ماشین بنز لهجه کنی‌ها را تغییر داد! |ماجرای کدخدای پونک و ماشین‌هایش
  • ماشین آتش‌نشانی آب داشت، اما نیرو نداشت؛ روایت بازماندگان روستای سوخته
  • امامزاده ابراهیم، هفت روز پس از آتش‌سوزی مهیب
  • پایان ۳۸ سال چشم‌انتظاری خانواده شهید چابکسری
  • پایان ٣٨ سال چشم انتظاری خانواده شهید چابکسری